Sortera efter:

Stenslipning - Vallning

Stenslipning är ett hantverk. För att bli en riktigt bra slipare så måste intresse finnas, samt tålamod. Vi tycker att det är en tjusning att få till skidor som verkligen kommer att fungera. Vi har stenslipat skidor sedan 2006,I dagsläget så har vi stenslipat skidor från Köpenhamn till Kiruna. När ni lämnar/skickar era skidor till oss, gör det gärna i god tid. Märk gärna era skidor i vilket temperaturområde ni vill att skidorna ska fungera bäst på. 

Lite fakta ang stenslipen. Märket är Tazzari ( Italien ), en av det ledande märket i världen. På vår Tazzari så har vi ett kylaggregat som kyler ned belaget samt stenen. Vi stenslipar på en kyltemperatur på mellan 8-10 grader.

Vi har även en Tazzari Hotbox. I den så grundar vi upp skidorna. När man har stenslipat ett par skidor så måste skidorna mättas. Många värmer in grundparaffinet själva, men tyvärr så får man inte samma resultat som man får i hotboxen.

Lite fakta ang Tazzari Hotbox. I vårt program så går temperaturen upp till 58 grader i 1,45 tim, sedan så går temperaturen upp till 20 grader. Hotboxen håller på så i 6 st cykler. Paraffinet som vi lägger på har en smälttemperatur på 55 grader.

Vi har en av den bästa utrustningen på marknaden för att göra just dina skidor till att få samma prepparingen som världseliten får på sina skidor.

Vi har även Slegar Control System, vilket vi tar ut digitalt ert spann på era skidor. Både klassiska och skate skidor.

NYHET!  Nu kan du få dina skidor grundbehandlade med slitstyrka i grundparaffinet + ett grundparaffin med grymt glid! Lite fakta: De flesta har väl fått sina skidor gråa i belaget av slitage mot snön. Hamnar man i de läge så går skidorna tungt. I många fall så kan skidorna gå tyngre redan innan man ser de gråa uppträda i belaget. De är rätt vanligt att de blir så, pga att paraffinet ligger bara någon/några 100 delar i belaget. Vi har testat en längre tid med 1 skida grundbehandlad med tradionell metod, samt 1 skida med en helt ny metod. Testerna har varit många, med många mils åkning. Efter ett rad antal tester så nådde vi vårt mål, dvs 1 skida hade blivit grå, medans den andra skidan med vår nya metod var fortfarande blanka och fina. Den sista testen så hade skidorna ( skateskidor ) gått 5 mil i grymt slitande före. Mestadels skarskidåkning. Vi är oerhört stolta över att vi nu kan erbjuda denna metod för att du ska få skidor som glider betydligt bättre. En bra grund är förutsättningen för att skidorna ska glida bra. Vi kommer att döpa denna metod till Hotbox WC.

Priser:

Stenslipning                                        350:-

Hotbox (grundbehandling)                  250:- 

Hotbox WC                                          695:-

Stenslipning + Hotbox                         550:- 

Stenslipning + Hotbox + Glidvallning   750:-

Rep av belag                                        150:-

Manuell spannprovning                        100:-

Digital spannprovning                           200:-

Rengöring fästvalla                               100:-

Sickling/borstning glidytor                     150:- 

Rengöring skin                                      200:- 

Impregnering skin                                  100:- 

Vi glidvallar även skidor inför träning/tävling. Både längd o slalomskidor.

Boka gärna tid via mail, sms eller telefon.

Mail: per@pgsport.se

Tel. 070-6688652 

.