Frågor & Svar

Vi har samlat ihop en del av de frågor, vi fått angående våra produkter.

Vilken skillnad är det mellan Vallastället Sprint och Flexi ?
På vallastället sprint så sätter man fast skidan i bindningen, medan Flexi modellen klämmer man fast skidan.

Är Vallaställen utdragbara ?
Alla våra Vallaställ är utdragbara på längden. Man kan även justera fastsättningsanordningen höjd ledes.

Är Vallaställen stabil ?
Ja. Krokstaställen har tillverkats sedan 1979, så vi har lärt oss hur ett Vallaställ ska vara uppbyggd, + att vi har utvecklat vallastället tillsammans med de Svenska skidåkarna. Elit som motionär.

Är det lätt att vika ihop Vallaställen Sprint och Flexi ?
Ja, på cirka 20 sekunder har man fällt ihop det. I och med att det inte finns några lösa delar, så går det så här snabbt.

Passar Vallaställen för slalomskidor ?
Fleximodellen passar till slalomskidor. Kan vara problem med de bredare skidorna. Man då komplettera med tillsats Snowboard.

Är Sicklingsprofilen stabil ?
Ja. Sicklingsprofilen trär man på de yttre skidstöden, vilket gör att man får ett stabilt underlag för Sicklingsprofilen. Vår sicklingsprofil är nog den minsta ( ? ) på marknaden. Vi har tillverkad en lång profil, men de kortare håller samma stabilitet.

När använder man Polerduken ?
Polerduken änvänder man som avslutning på paraffineringen. Denna luggar av sig så fort det ligger paraffinrester kvar på skidorna. Dessutom ger det en otroligt fin yta på skidorna. Polerduken är helt suverän på fluider.

Flytande vallor. Fungerar de på längre distanser?

Idagsläget så är det inte några problem med flytande glidvallor. Flera elitåkare har åkt Vasaloppet på vätskevallor, även kallad fluider. Zipps vätskevallor härdar med den valla som man har värmt in, så den blir hårdare än den valla man har värmt in. Zipps är ensamen om de idagsläget. ( patenterat )

 Era rillers, är de lika bra mot andra fabrikanters?

 Vi har valt att tillverka våra handtag på ett enklare sätt. Men själva rullen som gör mönster håller absolut högsta kvalite. Dvs lika bra som de bästa rillerverktygen på marknaden.